Αιγαίο Δημοτική ραδιοτηλεόραση Σύρου


10421427_932402853490435_1169393673294921078_n

Η Δημοτική ραδιοτηλεόραση, όπως και η δημόσια, μεταδίδει όλο το 24ώρο, προσεγμένες εκπομπές ποικίλης θεματολογίας, προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες έγκυρη και έγκαιρη, αντικειμενική και με ίσους όρους ενημέρωση για τις πολιτικές, κοινωνικές, πολιτισμικές – αθλητικές εξελίξεις στον Ελλαδικό και διεθνή χώρο καθώς και παρέχει δωρεάν ψυχαγωγία ποιότητας.

Ακολουθεί απαρέγκλιτα τις αρχές του πλουραλισμού στην ενημέρωση και στην έκφραση των ιδεών. Αναδεικνύει και φροντίζει για τη διαιώνιση της πολιτιστικής κληρονομιάς, της λαογραφίας, της παράδοσης, των τοπικών κοινωνιών με τα ήθη και τα έθιμά τους. Προβάλλει την ιστορία, τα αξιοθέατα, τα ιστορικά μνημεία και την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Η Δημοτική ραδιοτηλεόραση έχουσα επίγνωση της αποστολής της, συμβάλει στην πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας με την προσφορά στους πολίτες, πολιτισμό, μόρφωση και παιδεία με την ευρύτερη του όρου έννοια.

Είναι αξιόπιστη πηγή πληροφοριών και αντιπροσωπεύει, για ένα μη αμελητέο τμήμα του πληθυσμού της περιφέρειας, την κύρια πηγή ενημέρωσης. Με τον τρόπο αυτό εμπλουτίζει το δημόσιο διάλογο, διασφαλίζει με ένα δίκαιο βαθμό συμμετοχής όλων των πολιτών στη δημόσια ζωή.

Βασίζεται σε κοινές αξίες, όπως η ελευθερία της έκφρασης, το δικαίωμα απάντησης, η προώθηση της πολιτισμικής και γλωσσικής ποικιλίας, η προστασία των ανηλίκων, ο ιδιωτικός βίος του ατόμου και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, καθώς και η προστασία των πολιτών και η καλή ποιότητα των προγραμμάτων.

Οι εκπομπές της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης διέπονται από τις αρχές της αντικειμενικότητας, πληρότητας και επικαιρότητας της πληροφόρησης, της διαφύλαξης της ποιότητας της ελληνικής γλώσσας.

Με ειδικά προγράμματα συμβάλει στην καταπολέμηση των διακρίσεων με την ενεργό συμμετοχή των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από το ρατσισμό, τη ξενοφοβία και εμπνέονται από τα ιδανικά της φιλίας των λαών.

Έχει ως στόχο την εναλλακτική ενημέρωση ατόμων και ομάδων, καθώς και την προώθηση της πολυπολιτισμικότητας μέσω της ραδιοτηλεόρασης.

Η δημοτική ραδιοτηλεόραση απευθύνονται σε όλα τα τμήματα του πληθυσμού της Χώρας, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των ειδικών κοινωνικών κατηγοριών, δίχως να υπολογίζει το βαθμό της θεαματικότητας και της ακροαματικότητας των εκπομπών που προορίζονται για αυτές τις κοινωνικές κατηγορίες.

Η Δημοτική Ραδιοτηλεόραση, παρέχει εκτεταμένη πρόσβαση στο κοινό, χωρίς διακρίσεις, με βάση την ίση μεταχείριση, σε πολλούς διάφορους τοπικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας και διάφορες υπηρεσίες που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να ικανοποιηθεί η ιδιαίτερη υποχρέωση της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας.

Η Δημοτική Ραδιοτηλεόραση, εκπληρώνει τους στόχους της «δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας» εξυπηρετώντας τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών της περιφέρειας και αποτελεί παράγοντα διασφάλισης της πολυφωνίας.

Σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών (σεισμοί, πλημμύρες, κατολισθήσεις, ακραία καιρικά φαινόμενα κλπ) δύναται να παραχωρεί ραδιοτηλεοπτικό χρόνο στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επλήγησαν για την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής τους.

Οι επιχειρήσεις αυτές, μη έχουσες κερδοσκοπικό χαρακτήρα και μη δυνάμενες να επιβάλουν τέλη, δεν είναι δυνατόν να εξασφαλίσουν τη λειτουργία τους κατ΄ άλλο τρόπο παρά μόνο με την οικονομική αρωγή των Δήμων στους οποίους συστήθηκαν.

Πατήστε την εικόνα να Δείτε τον τηλεοπτικό σταθμό του δήμου της Σύρου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s