95.8 FM-ΕΡΤ 3


958fm

Ο 95.8 FM είναι το Β’ Πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3.

Ο σταθμός ξεκίνησε τη λειτουργία του, το Φεβρουάριο του 1994, με προτροπή της τότε υπουργού πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη, αλλά αποτελεί διάδοχος του ραδιοφωνικού σταθμού της τότε ΕΡΤ1 (πρώην ΕΙΡΤ) στην περιοχή και ο οποίος μέχρι το 1988 εξέπεμπε μόνο στα μεσαία κύματα, και έτσι από τότε μετεξελίχθηκε στο σημερινό 95.8 FM με πολιτισμικό και ψυχαγωγικό προσανατολισμό.

Τον Αύγουστο του 2011 η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου αποφάσισε να συγχωνεύσει τα τρία δημόσια ραδιόφωνα της ΕΡΤ3 κάτι που τελικά δεν έγινε. Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από τον κόσμο αλλά και από τους εργαζομένους.

Στις 11 Ιουνίου του 2013 το ραδιόφωνο διέκοψε τη λειτουργία του, επειδή η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Η ΕΡΤ ξεκίνησε ξανά τη λειτουργία της στις 11 Ιουνίου 2015.

Από εκείνη τη μέρα, μέχρι και τις 30 Αυγούστου, ο 95.8 FM μαζί με τον 102 FM εξέπεμπαν το κοινό πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας στη βόρεια Ελλάδα και, συνεπώς τα δύο ραδιόφωνα επέστρεψαν στην ΕΡΤ.Οι δύο συχνότητες ξεκίνησαν κανονικά το ξεχωριστό πρόγραμμά τους στις 31 Αυγούστου 2015.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s