ΕΡΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


ERA-TAMPELA-e1446822316109-858x350_c

Ιδρύθηκε στις 10 Ιουλίου 1949 και η εμβέλειά του καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το 1949 ο Σπαρτιάτης ηλεκτρονικός που εργαζόταν στην Τρίπολη Φάνης Ανδριώτης, έφτιαξε έναν πομπό και ίδρυσε τον πρώτο ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό στην περιοχή. Ο σταθμός αργότερα εντάχθηκε στους ραδιοσταθμούς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και από το 1968 μέχρι το 1982 ονομαζόταν «Ραδιοφωνικός Σταθμός Ενόπλων Δυνάμεων».

Ύστερα μετονομάστηκε σε «Ραδιόφωνο της ΕΡΤ2» και μετά «ΕΡΑ 4». Ύστερα, και μέχρι το 2013, ο σταθμός ονομάζεται «Ελληνική Ραδιοφωνία Τρίπολης» ή «ΕΡΑ Τρίπολης» και αποτελεί μια σχετικά αυτονομημένη μονάδα της ΕΡΤ. Όσον αφορά στο πρόγραμμα που είναι τοπικό και πολυσυλλεκτικό, αυτό καθορίζεται από τον διευθυντή και τα στελέχη του σταθμού, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κοινού.

Από τον Οκτώβριο του 1991 μέχρι το Νοέμβριο του 2011 εξέπεμπε στους 95.3 MHz και από τότε εκπέμπει στους 101.5 MHz. Στις 28 Απριλίου του 2015 ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η οποία έγινε στις 11 Ιουνίου 2015, δύο χρόνια μετά το μαύρο στην ΕΡΤ. Έτσι, από την ημέρα που ξεκίνησε η επανέναρξή της, ο σταθμός εκπέμπει ξανά από την ΕΡΤ και από την ΕΡΑ αλλάζοντας το όνομά του σε ΕΡΤ Τρίπολης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s