ΙΚΑΡΙΑΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ 92.8 FM


download

Η Ικαριακή Ραδιοφωνία προήλθε από την εμπειρία που αποκόμισαν όσοι είχαν επιχειρήσει να φτιάξουν  το Ράδιο Ικαρία το 1989, η λειτουργία του σταθμού ξεκίνησε το 1991 στις 9 Μαΐου.Μέρος του προγράμματος της τότε ήταν η αναμετάδοση του κραταιού Flash, έδωσε εκπομπές στην τοπική κοινωνία, οργάνωσε πρωινή ζώνη τοπικής επικαιρότητας, κράτησε ώρες με non stop music και πορεύτηκε όσο μπορούσε να φτάσει το χέρι της στο οργανωτικό πεδίο.

Ο σταθμός  προσέφερε τα μέγιστα στο νησί, τόσο σε επίπεδο καθημερινότητας, ανάδειξης τοπικής ειδησεογραφίας, πολιτισμού, ψυχαγωγίας, όσο και σε κορυφαίες και τραγικές στιγμές. Μία από αυτές ήταν ο σημαντικός της ρόλος στην πολύνεκρη πυρκαγιά του 1993,που είχε σαν αποτέλεσμα να βραβευτεί από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Η πρωτη φάση του σταθμού κράτησε μεταξύ 1991-1998. Από το 1998 μέχρι σήμερα είναι η δεύτερη φάση του σταθμού, που εδώ και μερικά χρόνια λειτουργεί νόμιμα.

Στα ονόματα όσων κατά καιρούς συμμετείχαν στο εκπεμπόμενο πρόγραμμα και στα οργανωτικά των περασμένων χρόνων ήταν ο Δημήτρης Καρύδας, ο Σπύρος Γάκης, ο Αργύρης Πολίτης, ο Τίτο Καρίμαλης, η Θεοδώρα Τσαχά, ο Γιώργο Βιτσαράς, ο Σιδερής Γιάκας, ο Μανώλης Παπιαμώνης. Σήμερα διευθυντής του σταθμού είναι ο Σωτήρης πολίτης,που πρόσφατα ανακοίνωσε την συνεργασία του με τον ραδιοφωνικό σταθμό κόκκινο 105,5,που αναμεταδίδει μέρος του προγραμματός του στο νησί της Ικαρίας.

Ο σταθμός εδρεύει στον Εύδηλο Ικαρίας και ανήκει στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Ικαριακός πολιτισμός Α.Ε. και εκπέμπει στους 92,8 Fm

ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.