ΕΡT ΑΙΓΑΙΟΥ


era-aigaiou

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αιγαίου (ΕΡΑ Αιγαίου) είναι ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός του Αιγαίου και μία αυτονομημένη μονάδα της ΕΡΤ και ελέγχεται από την Ελληνική Ραδιοφωνία.

Iδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1989, και στεγάζεται μέχρι σήμερα σ’ ένα νεοκλασικό κτίριο στη Μυτιλήνη. Η ΕΡΑ Αιγαίου είναι ο τελευταίος περιφερειακός ραδιοφωνικός σταθμός, που δημιούργησε η ΕΡΤ και έχει τον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό από όλους τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Στην αρχή της λειτουργίας του ο σταθμός κάλυπτε ολόκληρο το Αιγαίο με δύο κύριους πομπούς: έναν στο όρος Όλυμπος της Λέσβου (συχνότητα 104.4 ΜHz) και ένα στην Σαντορίνη (συχνότητα 93.3 ΜHz).

Από τις 1 Ιουλίου του 1998, στα πλαίσια αναδιάταξης των Ραδιοφωνικών σταθμών με βάση τις γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας, η ΕΡΑ Αιγαίου καλύπτει μόνο την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, δηλαδή τους Νομούς Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Στις 11 Ιουνίου 2013 η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ωστόσο, παρά το κλείσιμο, o σταθμός συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του. Επιπλέον, στις 28 Απριλίου 2015 ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η οποία έγινε στις 11 Ιουνίου 2015, δύο χρόνια μετά το μαύρο, κι έτσι έγινε η επανέναρξή της, με όλες σχεδόν τις δομές της, συμπεριλαμβανομένη και η ΕΡΑ Αιγαίου.

Το πρόγραμμα του σταθμού εκπέμπεται μέσω ενός κύριου πομπού που βρίσκεται στο όρος Όλυμπος της Λέσβου. Η λειτουργία του υποστηρίζεται από τους αναμεταδότες του σταθμού που είναι τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία του Βορειοανατολικού Αιγαίου καλύπτοντας έτσι όλο το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Η ΕΡA Αιγαίου δεν καλύπτει μόνο ειδησεογραφικά την περιοχή στην οποία εκπέμπει αλλά προσπαθεί να κάνει παρεμβάσεις στις τοπικές κοινωνίες ποικιλόμορφα (είτε με εκδηλώσεις που διοργανώνει, είτε να βρεθεί αρωγός σε σημαντικές πρωτοβουλίες).

Από το 1998 μέχρι και σήμερα η ΕΡΑ Αιγαίου εκπέμπει σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σταθμός είναι ο πρώτος σταθμός στο Αιγαίο και από τους πρώτους στην Ελλάδα που το πρόγραμμα του μεταδίδεται ζωντανά 24 ώρες το 24ωρο μέσω διαδικτύου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.